Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Mykkyrässä, pelon kanssa, vihaisena,
solmussa, surullisena, ahdistuneena? 

Mitä

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa pohdimme, miten sinun asiasi olisivat, jos ne olisivat hyvin. Tästä mielikuvasta rakennamme tavoitteen, johon sinä omassa toiminnassasi pyrit. Mietimme yhdessä minkälaisia tekoja sinun tulisi tehdä päästäksesi hyvän elämän tavoitteeseesi. Lyhytterapiassa keskitymme parantamaan sinun elämänlaatuasi. Se on luottamuksellista työskentelyä sinulle tärkeän asian äärellä, johon haluat muutosta ja uusia näkökulmia.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeistä, vahvuuksiin keskittyvää terapiaa. Pyrimme yhdessä tunnistamaan asiat, jotka sinulla toimivat jo. Sitä, mikä ei ole rikki, ei tarvitse korjata. Voimavarakeskeisyys syntyy siitä, että toimivia asioita pyritään lisäämään sinun elämässä. Ratkaisukeskeisyyden suuntana on tulevaisuus, vaikkakin piipahdamme myös menneessä.

Lyhytterapia on nimensä mukaisesti lyhytkestoista, yleensä 5-20 kertaa riittää. Mutta jopa yksikin kerta voi tuoda sinulle helpotusta. Lyhytterapia on mielen hyvinvointia tuottavaa keskusteluapua monenlaisiin pulmiin, kuten elämän kriisitilanteisiin ja solmukohtiin.

Kenelle

Lyhytterapiasta voit saada apua monenlaisiin, niin isoihin kuin pieniinkin pulmiin tai oireisiin, jotka haittaavat hyvinvointiasi. Esimerkkejä asioista, joihin lyhytterapia voi tuoda sinulle helpotusta:

  • Stressi ja uniongelmat
  • Ihmissuhdeongelmat, parisuhde
  • Erosta ja surusta selviäminen
  • Masennus ja ahdistus
  • Vanhemmuuden haasteet
  • Päihde- ja peliriippuvuus
  • Seksuaalisuuteen liittyvät haasteet
  • Nuorten elämänvaiheeseen liittyvät pulmat
  • Työhyvinvointi
  • Ikääntyminen

Miksi

Lyhytterapia sopii sinulle, jos mielen hyvinvointisi ei ole vielä pahoin kriisiytynyt tai kroonistunut. Lyhytterapian avulla voidaan ennaltaehkäistä tulevia mielen haasteita. Et tarvitse diagnoosia tai lähetettä vaan terapiaan pääsee useimmiten nopeasti. Näin säästetään voimavarojasi. Jo tieto varatusta ajasta helpottaa oloasi. Sinä olet ainutlaatuinen ja siksi ratkaisutkin ovat aina ainutlaatuisia sinun tilanteesi ja toimintatapasi huomioon ottaen. Lyhytterapian avulla voidaan parhaimmillaan välttää tilanteesi jumiutuminen, sairauslomiesi pitkittyminen tai työkykysi menettäminen. Lyhytterapia sopii sinulle, jos olet motivoitunut ja sitoutunut parantamaan mielen hyvinvointiasi ja elämänlaatuasi. Aina on toivoa!

Myös etänä

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia etänä voidaan pitää puhelimen, Google Meetin tai Microsoft Teamsin kautta. Ajanvaraus löytyy täältä.

Varattuasi ajan etäterapiaan, saat maksulinkin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Voit myös maksaa maksun Vello-ajanvaraus -sovelluksessa ajanvarauksen yhteydessä. Maksu tulee olla suoritettuna ennen sovittua tapaamista. Suoritetun maksun jälkeen saat sähköpostiin linkin tapaamiseen.

Tapaamisen ehdot

Tapaamisen varaus on sitova. Mikäli haluat perua tapaamisen, teethän sen viimeistään 24 tuntia ennen sovittua tapaamista. Mikäli tapaamista ei ole peruttu ajoissa, on minulla oikeus laskuttaa koko tapaamisen hinta.

Tapaamisen varauksen yhteydessä tallennamme lomakkeella kysytyt tiedot sekä käyttäjän ip-osoitteen. Tiedot poistetaan asiakassuhteen päättymisen jälkeen. En kirjaa mitään terapiakäynneistä asiakastietojärjestelmiin enkä kantaan. Lisää tietojen tallentamisesta Rekisteriseloste-sivulla.